Önkéntesünk tollából: A kacsa, Hortobágy és én

 
 
 

KacsaEgy nyolcadikos lány, Csőkör Dóra vagyok. Tatán élek a családommal a Cseke-tó mellett. Az iskolából a tó partján szoktam hazajönni. Rendszeresen figyelem a tó gazdag élővilágát. Sok vadkacsát, sirályt, néha szürke gémet, kiskócsagot, kárókatonát is szoktam látni.

Idén, február közepén barátnőmmel a tavon egy nyílvesszővel átlőtt fejű tőkés réce tojót pillantottunk meg. Hihetetlen látvány volt, ahogy a kacsa békésen úszkált. Ezt követően gyakran mentem ki a Cseke-tóra, abban bízva, hogy a kacsa életben van.

A felfedezés után körülbelül 2 héttel egy ismerősünk képeket tett facebookra az ominózus kacsáról. Ennek rögtön országos híre lett. A sajtó és a TV is foglalkozni kezdett vele, valóságos „kacsaturizmus” alakult ki.

A helyi madárvédők is mozgolódni kezdtek a kacsa megmentéséért. A Hortobágyi Madárpark állatorvosa, Dr. Déri János segítőjével, Kiss Balázzsal rögtön színre lépett. Több módszert vetettek be a kacsa befogására, sajnos nem jártak sikerrel. Ittlétük során szüIMG_2178leimmel sokat beszélgettünk velük. Ekkor említették, hogy a madárkórház munkájában önkéntes segítőként részt lehet venni. Állatorvos szeretnék lenni, nagyon megtetszett ez a lehetőség. Barátnőmmel, Kristóf Kírával májusban 10 napra eljutottunk a madárkórházba. Nagyon jól éreztük magunkat, sok tapasztalatot szereztünk.

Miután hazaérkeztünk a kacsát egy ideig nem láttuk. Majd nagy örömömre a szokott helyén ismét megtaláltam. A nyíl nem volt a fejében!!!

Úgy érzem, a kacsának köszönhetjük az új barátságokat és a csodálatos élményeket.

Csőkör Dóra (14)

Támogatásával Ön is hozzájárulhat, hogy még több madár kerülhessen vissza egészségesen a természetbe!
Madárkórház Alapítvány, adószám: 18557899-1-09

Rendelkező Nyilatkozat a személyi jövedelemadó 1+1%-áról:

rendelkező nyilatkozat 1+1%-ról

Bankszámlaszám: HU50 59900029-10001868-00000000, Takarékbank

Támogasd erőfeszítéseinket online, bankkártya segítségével!

Friss híreink

A Pusztadoktor Magazinból

  • Darvak nyomában

  • A Hortobágyi Nemzeti Park címermadara, a daru a magyar néphagyományban kiemelt jelentőséggel bír, krúgatása az ősz egyi[...]
  • Szárnyat adó százalékok

  • Különös év ez. Olyan húsba vágó, félelmekkel teli, mondhatni tragikus. Mi lesz holnap? Sejti valaki? Ami most jött, azé[...]

Betegeink