Öko tippek etetéshez

A tél a kertekbe egy másik világot varázsol. Ilyenkor más arcát mutatja meg a természet. Télen a hólepte kert látványa lenyűgöző. Kora reggel igazán különleges látványt tud nyújtani, amikor még dér és jég borítja a növényeket. Élvezzük ki a tél csodáit is. Sétáljunk ki kertünkbe és készítsünk fotókat a bokrokról, fákról, madarakról, vagyis magáról az alvó természetről. Ezt a legkönnyebben a saját madáretetőnk környékén tudjuk megtenni. Nem csak a természet, a háziak is igyekeznek szebbé, színesebbé tenni a látványt, így az ünnepekben új lakók költözhetnek a fák, bokrok tövébe. Ehhez az interneten nagyon sokféle dekorációs ötletet, madáretető elkészítési módot lehet találni, amik nem csak hasznosak, de a kert díszei is lehetnek. Ezek közül válogattunk össze Önöknek néhány környezetbarát tippet.

A következő etetőhöz, nem kell más, mint egy narancs, valamint magok. A narancsot vágjuk ketté, a gyümölcshúst kaparjuk ki és fonál segítségével akasszuk fel, mint egy kis mécsestartót, és töltsük meg minden jóval. A narancs héja tartós, a színe pedig felüdülés a kopár, fakó tájban. Bármilyen madáretetőt is készítünk kerti madarainknak, nem az etetőnk anyaga, vagy külleme a fontos, hanem az, hogy odafigyeljünk és felelősséget vállaljunk értük. Ha már odaszoktatjuk kertünkbe a madarakat, bizony gondoskodnunk kell róluk egész télen. Minden nap ellenőrizzük az etetőink tartalmát, és ha megcsappan a készlet, töltsük fel azokat rendszeresen!

hjbfdc

Állati faggyúval összetapaszthatunk olajos magvakat, ezzel a madarak számára egész télen terített asztalt biztosíthatunk. Ehhez az etetőhöz nem kell más, mindössze néhány toboz, egy kevés állati faggyú, madáreledel és zsinór, hogy el tudjuk készíteni.  A tobozra kössük rá a madzagot, kenjük be jó alaposan faggyúval (ha nincs otthon, az sem baj, mert használhatunk helyette akár zsírt is – de csak ha már tartós fagyok vannak, mert a zsír hamar olvad), – majd hempergessük meg a magokban.

Gál Renáta

ragacs10f19

Támogatásával Ön is hozzájárulhat, hogy még több madár kerülhessen vissza egészségesen a természetbe!
Madárkórház Alapítvány, adószám: 18557899-1-09

Rendelkező Nyilatkozat a személyi jövedelemadó 1+1%-áról:

rendelkező nyilatkozat 1+1%-ról

Bankszámlaszám: HU50 59900029-10001868-00000000, Takarékbank

Támogasd erőfeszítéseinket online, bankkártya segítségével!

Friss híreink

A Pusztadoktor Magazinból

  • Darvak nyomában

  • A Hortobágyi Nemzeti Park címermadara, a daru a magyar néphagyományban kiemelt jelentőséggel bír, krúgatása az ősz egyi[...]
  • Szárnyat adó százalékok

  • Különös év ez. Olyan húsba vágó, félelmekkel teli, mondhatni tragikus. Mi lesz holnap? Sejti valaki? Ami most jött, azé[...]

Betegeink