ÉjszakáZOO

Lejárt
 • Kezdődik:
  2016-08-26, 18:00
 • Befejeződik:
  2016-08-27, 19:00
 • Place:
  Hortobágy

éjszakázoo-plakat-04

Állatkertek éjszakája program a Hortobágyon

Résztvevő létesítmények: Hortobágyi Madárkórház, Hortobágyi Vadaspark, Pusztai Állatpark

A Hortobágyi Madárkórház, a Hortobágyi Vadaspark és a Pusztai Állatpark rendhagyó közös esti programmal várja az állatvilág kedvelőit augusztus 26-án, pénteken este a Hortobágyra.

A három létesítmény egységesen 18.00-22.00 óra között tart nyitva. A programon való részvétel a közös ÉjszakáZOO belépőjegy megvásárlásával lehetséges, mely belépőjegy mindhárom helyszínen megvásárolható.

Az egyes helyszínek között a Hortobágyi Nemzeti Park szafari buszjáratot közlekedtet, s ennek segítségével könnyen eljuthatunk egyik helyszínről a másikra.

Az állatkertekben és a madárkórházban az aznapi rendes nyitva tartás szerinti belépés 17.00 óráig biztosított (eddig lehet a jegypénztárakban az alapprogramos belépőjegyeket megvásárolni), ezt követően 18.00 órakor egy jelképes kapuzárást követően már csak a közös ÉjszakáZOO-belépőkkel lehet részt venni a programokon.

A közös éjszakai belépőjegy mindhárom helyszínen már napközben megvásárolható lesz.

Az ÉjszakáZOO belépővel augusztus 26-án és 27-én -10%-os kedvezményt biztosítanak más hortobágyi látványosságok megtekintésére is.

A kedvezményt nyújtó helyszínek: Mátai ménes pusztaprogram (szekérprogram), Hortobágy-halastavi Kisvasút menettérti jegy, HNP kiállításainak közös belépőjegye (Pásztormúzeum Körszín, Csárdakiállítás, Darukiállítás és 3D mozi), Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló), csónakázás a Hortobágy-folyón

A közös belépőjegy ára:

felnőtt/gyerek (egységesen): 2.400 Ft, mely részvételi díj nem tartalmazza a csónakázás és az estra szafari díját.

Ízelítő a programokból:

– Egy éjszaka a Madárkórházban – Milyen egy esti bevetés, ha életet kell menteni?
– Naplemente a Hortobágyi Vadasparkban, utazás szafaribusszal az őstulkok és a vadlovak legelőjén át a puszta vadjainak megtekintésére (extra szafarizás terepjáróval külön díj ellenében!).
– Éjszakai madarak szabadon engedése, éjszakai állatok testközelből.
– A sötét égbolt vadászai: detektoros denevérles.
– Mumus mustra – vetített képes előadás és hangfelismerő játék, éjszakai túra a Hortobágyi Vadaspark kifutói között.
– A világ farkas szemmel (éjjellátó vadkamerában az éjszaka élőlényei – a felvételeken ritka pillanatokat lehet megtekintetni, amikor az emberi szem elé ritkán kerülő éjszaka aktív állatok életébe pillanthatunk be).
– Hód les (Lessük meg a vadasparki hódokat, ahogy éjszakai táplálkozó útjukra indulnak. Kis szerencsével mindkét példányt megfigyelhetjük, amint előbújva hódvárukból pár méterre szemünktől elfogyasszák a finom falatokat).
– Tojáskeresés a Pusztai Állatparkban: Előzd meg a ravasz rókát – Gyűjtsd be Te magad a gazdasszony baromfisában a tojásokat, mielőtt az éjszaka tolvajai el nem vinnék azokat.

További programlehetőség: Esti lampionos csordogálás– csónakázás a Hortobágy-folyón ahogy a víz visz (20.00-22.00 között, 2 órás csónaktúra)

Hallgassuk az éjszaka neszeit Szentiván éjjelén! Lampionos csordogálás a Hortobágy folyón. A csónaktúra során megismerkedhetünk az éjszaka neszeivel, a Hortobágy folyóval és néhány helyi történettel. „A természet zajai nyugtatják az embert, hallgassuk együtt az éjszaka neszeit Szentiván éjjelén”. „Bármily furcsa az éjszaka csendje lesz az attrakció”.

Díj: 1.000 Ft/fő egységesen
Létszám: max. 20 fő/ csónaktúra
Jelentkezés és egyéb információ: Baranyai Sándor Tel.: 0630/493-5513

További információk:

#ejszakazoo

Támogatásával Ön is hozzájárulhat, hogy még több madár kerülhessen vissza egészségesen a természetbe!
Madárkórház Alapítvány, adószám: 18557899-1-09

Rendelkező Nyilatkozat a személyi jövedelemadó 1+1%-áról:

rendelkező nyilatkozat 1+1%-ról

Bankszámlaszám: HU50 59900029-10001868-00000000, Takarékbank

Támogasd erőfeszítéseinket online, bankkártya segítségével!

Friss híreink

 • Daruvonulás - 2023

 • A hortobágyi puszta csodával felérő őszi látványossága a Daruvonulás. Október elejétől november közepéig itt pihenn[...]

A Pusztadoktor Magazinból

 • A tenger mellől a Hortobágyra

 • Önkéntesként kezdte a Madárkórházban, most pedig már ő foglalkozik az érkező önkéntesekkel. Nélkülözhetetlen munkatárs,[...]
 • 10 kicsi dúvad – Sakáltanya

 • Vadászok a múltkor lelőttek egy jeladós fokozottan védett keselyűt. A legritkábbat, a barátkeselyűt, melyet Bulgáriában[...]
 • Nowy Dwor kalandos utazása

 • Lengyelországban Wierchlesieben kelt ki a tojásból 2022 tavaszán a Nowy Dwor nevet kapott gólyafióka, akit az egyik szü[...]

Betegeink

 • Egy jelkép új élete

 • Az emberi tevékenységek következtében nagyon sok madár sérül vagy betegszik meg. Baleset, orvvadászat, mérgezés: mind-m[...]
 • Pajzsos cankó a műtőasztalon

 • Az elepi halastavak környékén került kézre ez a törékeny, csodálatos partfutó madár. Jobb szárnya szilánkosan tört. Műt[...]