Madárvonulás – fotópályázat

 
 
 

Tollas vendégeink, a hajnali csípős hidegek, és az ősz közeledtével lassan útra kelnek. Hazánkban közel négyszáz madárfajt tartanak számon, mintegy háromnegyedük a hűvösebb idő, valamint a rövidebb nappalok beköszöntével melegebb égtájak felé indul.

Minden ősszel és minden tavasszal több millió madár kel útra, hogy telelő- vagy fészkelő helyére vándoroljon. A természet eme fantasztikus jelensége ugyan nem csak a madarakra korlátozódik – hiszen vannak vonuló lepkék is- de a leglátványosabban a madárvilágban jelenik meg.

Ennek apropóján arra szeretnénk kérni kedves Olvasóinkat, hogy küldjenek számunkra a madárvonulásról olyan fotókat, amin olyan pillanatokat tudtak lencsevégre kapni, ami valamilyen okból megragadta Önöket. A képekhez rövid leírást is küldhetnek. A legjobban sikerült fotókat a következő számban meg is jelentetjük.

 

A képeket az alábbi e-mail címre küldjék: madarkorhaz@gmail.com

Beküldéskor az email tárgyához írják be: “Madárvonulás fotó”

Beküldési határidő: 2016.11.30

Az e-mailben kérjük, adja meg:

  • nevét
  • posta- és e-mailcímét
  • telefonszámát
  • életkorát

 

Pályázati feltételek:

Pályázni olyan saját készítésű fotóval lehet, mely 2016-ban készült Magyarország területén. Minimális technikai feltételek: 300 DPI felbontásnál a hosszabbik oldal min. 2000 pixel. A képen tilos olyan utólagos módosításokat végezni mely az eredeti fotó jellegét nagymértékben megváltoztatja (pl. klónozni). Képfeldolgozás során csak olyan módosításokat lehet végezni a fotón, ami az egész képre van hatással (pl. fényerő, kontraszt, szaturáció). Egy pályázó maximum 3 fotóval pályázhat. fotósorozatokat nem lehet beküldeni, de a három beküldött fotó képezhet egységes téma/faj/hangulat feldolgozását. A beküldött fotókat a Madárkórház Alapítvány szabadon használhatja a fotópályázat népszerűsítésére kiadványaiban, honlapjain. A fotókat JPG formátumban 7-es tömörítéssel kell elküldeni. Tilos az EXIF adatok törlése és az alapítvány fenntartja a jogot, hogy ha szükséges az eredeti fotót (RAW, DNG, NEF) is bekérheti.

Támogatásával Ön is hozzájárulhat, hogy még több madár kerülhessen vissza egészségesen a természetbe!
Madárkórház Alapítvány, adószám: 18557899-1-09

Rendelkező Nyilatkozat a személyi jövedelemadó 1+1%-áról:

rendelkező nyilatkozat 1+1%-ról

Bankszámlaszám: HU50 59900029-10001868-00000000, Takarékbank

Támogasd erőfeszítéseinket online, bankkártya segítségével!

Friss híreink

A Pusztadoktor Magazinból

  • Darvak nyomában

  • A Hortobágyi Nemzeti Park címermadara, a daru a magyar néphagyományban kiemelt jelentőséggel bír, krúgatása az ősz egyi[...]
  • Szárnyat adó százalékok

  • Különös év ez. Olyan húsba vágó, félelmekkel teli, mondhatni tragikus. Mi lesz holnap? Sejti valaki? Ami most jött, azé[...]

Betegeink