Kuvik – 2014.01.10

Faj: Kuvik

Sorszám: 2331

Bekerülés oka: Kéménybe esett

Megtalálás helye: Debrecen

Bekerült: 2014.01.10

Kezelés: tisztítás

 

Látszik rajta a korom

2014-01-16 18:44:00
Debrecen — Kéménybe szorult kis kuvik került a Hortobágyi Madárkórházba a napokban.

Az alapvetően barnás színű madarat egy hét raboskodás után szó szerint koromfeketén bányászták elő egy családi ház kályhájából. Az érthetően Kormos névre keresztelt bagoly szerencsére komoly baj nélkül megúszta a nagy kalandot, csak a kényszerű koplalás miatt fogyott le kicsit.

– Már egy hete hallottuk, hogy valamilyen állat motoszkál a kéményünkben. Végül egyik hajnalban, amikor még nem fűtöttünk be, sikerült lemásznia a kémény és a kályha közötti csőbe, amit szét tudtunk szedni.Tiszta korom volt szegényke, de láthatóan nem sérült meg – mesélte Mezősiné Tóth Tímea (34), aki ketrecbe tette a hívatlan vendéget, és a Hortobágyi Madárkórházat hívta segítségül.

– A lányom és a kisfiam is végig segédkezett a mentésben, akik nagyon szeretnék majd viszontlátni szárnyas albérlőnket. Ezért megkértem az állatorvosokat, ha felgyógyul, elhozhassuk, és itt engedjük szabadon. Hiszen valószínűleg a környéken lehet az otthona.

D. V.

 

Forrás: Blikk.hu

Adója 1%-ával Ön is hozzájárulhat, hogy még több madár kerülhessen vissza egészségesen a természetbe!

Madárkórház Alapítvány, adószám: 18557899-1-09

Bankszámlaszám: TKSZ 59900029-10001868

Get Adobe Flash player

Friss híreink

  • 10 kicsi dúvad – Sakáltanya

  • Vadászok a múltkor lelőttek egy jeladós fokozottan védett keselyűt. A legritkábbat, a barátkeselyűt, melyet Bulgáriában[...]
  • Nowy Dwor kalandos utazása

  • Lengyelországban Wierchlesieben kelt ki a tojásból 2022 tavaszán a Nowy Dwor nevet kapott gólyafióka, akit az egyik szü[...]