A hét madárdala: Barátposzáta – 2014.02.24

 
 
 

 

Európa északi és mérsékelt övi részén él. Ősszel Afrikába vonul. Folyóárterek erdejeinek, parkoknak és kerteknek a talaján található.

Hossza 13 centiméter, szárnyának fesztávolsága 20-23 centiméter, testtömege 16-25 gramm. A hím sapkája fekete, a tojóé és a fiataloké vörösesbarna.

Rovarokat, pókokat és ászkákat gyűjtöget az ágakon és leveleken. Hosszútávú vonuló.

A Kárpát-medencében rendszeres fészkelő, gyakori fajnak számít.

Magyarországon védett, eszmei értéke 10 000 Ft.

Forrás: Wikipédia

Hallgassa meg következő heti madárdalunkat is! Megjelenése: mához egy hétre, azaz 2014.03.03.-án!

Ha tettszett, ossza meg másokkal is!

 

Adója 1%-ával Ön is hozzájárulhat, hogy még több madár kerülhessen vissza egészségesen a természetbe!

Madárkórház Alapítvány, adószám: 18557899-1-09

Bankszámlaszám: TKSZ 59900029-10001868

Get Adobe Flash player

Friss híreink

  • Daruvonulás a Hortobágyon 2018

  • Legyen részese Ön is e felejthetetlen élménynek! Vegyen részt túráinkon a darvak nyomában! Töltsenek el egy délután[...]
  • Mesés álmokat Cocó!

  • „S ahogy guggolt zordon ében méltóságú tollmezében, Gyászos kedvem mosolygóra váltotta a vén madár – S szóltam: “Bár m[...]
  • Gólyareptetés

  • A szezon csúcsán, amikor a kis gólyák kirepülnek, és vezetékbe- kerítésbe akadva, áramütést szenvedve egyre-másra sérüln[...]